Leiden – Op 11 april 2017 hebben Prinses Laurentien en staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) het startsein gegeven voor het pilot-project waarbij de Raad van Kinderen met vijf gemeenten gaat meedenken over hoe zij armoede onder leeftijdsgenoten kan aanpakken. De staatssecretaris trekt dit jaar 100 miljoen euro extra uit voor de bestrijding van kinderarmoede. De gemeenten Leiden, Den Haag, Deventer, Breda en Groningen stellen als eerste een Raad van Kinderen hiervoor aan. Wethouders van deze steden gaan vervolgens aan de slag met de aanbevelingen van de kinderen. 

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Kinderen leren meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen. MCF werkt hierin samen met Unicef Nederland, die zich er ook hard voor maakt dat kinderen een gelijkwaardige stem krijgen in de beslissingen die hun leven, nu en in de toekomst, aangaan.

Starsound Productions heeft de lancering op dinsdag 11 april in Leiden vastgelegd en zal het komende jaar in de pilotfase verschillende mijlpalen in beeld gaan brengen. De beelden van de lancering worden onder andere vertoond in de programma’s Pauw en Blauw Bloed.