We horen het iedere dag: kinderen zijn de toekomst. Maar wat betekent dat eigenlijk voor wat ons nu te doen staat? In het jaar 2100 zijn de volwassenen van nu er niet meer en zijn de kinderen van nu volwassenen. De toekomst maken we dus vandaag. Samen.

Er is beweging, er gebeurt veel. Het is niet langer uitzonderlijk dat kinderen betrokken zijn bij maatschappelijke ontwikkelingen en besluiten. Kijk bijvoorbeeld naar de duizenden kinderen en jongeren die overal ter wereld in actie zijn gekomen voor het klimaat. Of naar het kindervragenuur dat in 2018 voor het eerst plaatsvond in de Tweede kamer waarbij kinderen in gesprek gingen met de Minister President en het Kabinet. Kortom, het gebeurt steeds vaker dat kinderen worden betrokken als serieuze gesprekspartners. Het besef dat de ideeën van kinderen onmisbaar zijn om maatschappelijke vraagstukken op te lossen groeit.

Maar, normaal is het nog niet. Daar wil Missing Chapter Foundation verandering in brengen. We kijken met plezier terug op een Conferentie 2100 welke plaats vond in het Museon op 5 juni jl. Volwassenen en kinderen kwamen bij elkaar om kennis te maken, van elkaar te leren en gingen samen in verschillende dialogen over de 17 werelddoelen.

Bekijk hier de film die we maakten om de Conferentie te openen. Een film waarin we vooruitblikken naar het jaar 2100 en een wereld zien hoe we hem het liefst niet willen zien. Een film met een duidelijke oproep aan het eind. Niet alleen naar de mensen in de zaal maar ook aan jou: https://www.youtube.com/watch?v=LKY0SdWBtk4&t=1