Op vrijdag 5 mei heeft de Liberty Tour plaatsgevonden. De Liberty Tour is een bevrijdingsvuurestafette die elk jaar wordt gelopen over een afstand van 135 km vanuit Wageningen naar Den Haag door atleten van onder andere de Den Haag Marathon. De aankomst van het bevrijdingsvuur was tevens de officiële opening van het bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld.

Tijdens de Liberty Tour loopt de estafetteploeg exact de route die in mei 1945 werd afgelegd door de Prinses Irene Brigade tussen Wageningen en Den Haag. Samen met de Canadese geallieerden hebben zij De Hofstad ontzet in mei 1945. De lopers van de Liberty Tour zijn tijdens de route begeleid door de Band of Liberation en 50 Keep-Them-Rolling voertuigen. Dit zijn militaire voertuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt. De estafetteploegen hebben verschillende plaatsen aangedaan, zoals Alphen aan den Rijn, Leiden, Voorschoten en Wassenaar. In iedere gemeente werd het bevrijdingsvuur aangestoken in gezelschap van wethouders en burgemeesters.

Starsound Productions was dit jaar voor het eerst aanwezig tijdens de Liberty Tour, om een groot gedeelte hiervan vast te leggen. Neem een kijkje op de Facebookpagina van Starsound Productions voor een foto impressie van de gehele dag.