In, op en aan het water gebeurt er van alles. Veel mensen hebben daar geen idee van. Toch is de onderwaterwereld heel belangrijk. Planten en dieren die hier leven zorgen samen voor een goede waterkwaliteit.

Vandaag start het Hoogheemraadschap van Delfland met een nieuwe online serie, Ernst’s onderwaterwereld. In deze serie haalt ecoloog Ernst Raaphorst de onderwater wereld naar boven. In iedere aflevering staat een dier of waterplant centraal. De eerste aflevering gaat over de Amerikaanse rivierkreeft die de laatste jaren zijn opmars maakt in Nederland. Wat is dit voor kreeft, hoe gedraagt hij zich en is het een gevaar? Bekijk de aflevering hier.

Starsound Productions produceert de serie in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland, één van de tweeëntwintig waterschappen die Nederland telt.  Het Hoogheemraadschap zorgt voor een veilig woon-, werk-, en leefklimaat en beschermt mens en natuur tegen het water.

Wil je op de hoogte blijven van de afleveringen van Ernst’s onderwaterwereld? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten of volg Ernst op Twitter!