Het eerste flesje water geproduceerd van Nederlandse lucht is vanochtend overhandigd in Dubai. Hiermee is de aftrap gegeven voor de bouw van het Nederlandse paviljoen voor EXPO 2020 Dubai. Het flesje staat symbool voor de Nederlandse bijdrage aan de wereldtentoonstelling waarvan het motto ‘Uniting Water, Energy and Food’ is.

Tijdens de EXPO 2020 Dubai zullen 192 landen zich presenteren, er wordt gerekend op 25 miljoen bezoekers wereldwijd. Het Nederlandse paviljoen in Dubai biedt een groot scala aan innovatieve projecten waarmee de focus ligt op water, energie en voedsel. Door samen te werken en sectoren met elkaar te verbinden kunnen we het verschil maken voor een duurzamere wereld.

Één van deze innovatieve projecten van kunstenaar en uitvinder Ap Verheggen is de TM01. Een apparaat dat wel eens dé oplossing zou kunnen zijn voor waterschaarste of voedselproblemen op sommige plekken op de wereld.

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse zaken produceerden we een film die vanochtend in Dubai werd vertoond bij het leggen van de eerste steen van het Nederlandse paviljoen op de EXPO 2020. In de film zien we hoe Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag de eerste fles vult met water uit de TM01 en symbolisch overhandigt aan de architect van het Nederlandse paviljoen.

Bekijk de film hier: https://youtu.be/qAvDawqBnxw